Balletschool Attitude
Follow us on Facebook

Cello

Een opleiding cello is mogelijk vanaf 7 jaar.

Leraar: Lotte Barnard - contact: 0472 29 57 20 - lotte_barnard@hotmail.com

De lessen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels of Frans.

De cello behoort tot de strijkinstrumenten, van de familie van de violen, en heeft een bereik van wel 4 octaven. Ze klinkt een octaaf lager dan de viool en haar klank benadert de menselijke stem: warm, soms weemoedig en kan zeer lyrisch klinken. Ze kan ongelooflijk veel stijlen aan: van barok, klassiek, romantiek tot moderne hedendaagse muziek. In jazz, pop, rock en zelfs metal komt dit instrument ook goed tot z’n recht.

Ondanks zijn grotere afmetingen kan het al bespeeld worden op zeer jonge leeftijd. Naast de standaardmaat (1/1) heb je ook 1/16, 1/8, ¼, ½ , ¾, en 7/8 cello’s. Bij het kiezen van de juiste maat kan de leraar, de viool- en cellobouwer zeker raad geven.

De cello wordt zittend bespeeld met een strijkstok, de pin steunend op de grond. Enkele accessoires die nodig zijn: hars (specifiek voor cello, dit wordt aangebracht op de haren van de strijkstok, en zorgt voor wrijving van de strijkstok op de snaren), een celloplankje (kan heel eenvoudig zijn, dient tegen het wegschuiven van de cellopin op een gladde vloer) en een beschermhoes of cellokoffer voor het transport.