Balletschool Attitude
Follow us on Facebook

Lotte Barnard (Bonheiden °1986)

Lotte groeide op in een muzikale familie. Op zesjarige leeftijd startte ze met lessen aan de muziekschool van Bonheiden. Een jaartje later koos ze om (naar goed voorbeeld van thuis) viool te leren bij J. Huybrechts, drie jaar later zette ze haar opleiding verder bij F. Vos aan het stedelijk conservatorium te Mechelen.

Naast muziek heeft Lotte Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de KULeuven en ze werkt nu als medewerkster bij het Verwijzersplatform, een kleine organisatie binnen de gehandicaptensector.

Na het behalen van haar diploma sloegen de muziekkriebels opnieuw toe. In 2009 startte Lotte een opleiding cello aan het stedelijk conservatorium te Mechelen bij N. Stuyck, want ze was doorheen de jaren erg gaan houden van de warme klanken van de cello.

Momenteel combineert Lotte deze opleiding met een plaatsje in het strijkorkest dat verbonden is aan het conservatorium. Verder speelt ze als celliste bij een folkgroep uit het Antwerpse die eigen composities afwisselt met traditionele balfolk melodieën.

Lotte wil haar enthousiasme voor de cello nu ook graag doorgeven aan anderen, het lesgeven is een nieuwe uitdaging op haar muzikale weg!