Balletschool Attitude
Follow us on Facebook

Pieter Dedoncker (Dendermonde °1984)

Op 9-jarige leeftijd kroop Pieter Dedoncker voor het eerst achter het drumstel van zijn oom, Danny Van Hoeck (X-legged Sally, FES,…). Op dat moment ontstond een liefde voor het instrument en een passie voor ritme die hem sindsdien niet meer losgelaten heeft. Gedreven door de motivatie in de voetsporen van zijn muzikale familielid te treden, schreef hij zich een jaar later in bij de Kampenhoutse muziekschool, waar ze - na even aandringen - op zoek gingen naar een drumleraar. Een half jaar later startten zijn eerste lessen bij Wim de Bie, die hem 8 jaar lang onderricht heeft gegeven.

Hiernaast sloot Pieter zich op 12-jarige leeftijd aan bij fanfare ‘DE EENDRACHT’, waar hij gedurende een periode van 6 jaar zijn technische basis verder ontwikkelde. Op zijn 15 sloot hij zich aan bij zijn eerste band, HARLEY AND THE REVTONES. Sindsdien voorzag hij slagwerk voor verschillende groepen in verschillende genres, van surf, rock over blues tot jazz en klassiek, o.a. bij SOMEONE ELS LOS VENTURAS, THE HYDROSONICS, RICKY ROCKET UND DIE STAUBSAUGER, BLUE VALENTINE, HET MECHELS SALONORKEST, …

Naast de uitbouw van deze muzikale activiteiten vatte hij in 2006 een lerarenopleiding secundair onderwijs aan, voor de vakken wiskunde, biologie en fysica. In 2009 behaalde hij zijn pedagogisch diploma met grote onderscheiding. Sinds september 2009 onderwijst hij wiskunde aan de tweede graad van het kunsthumaniora Brussel, Sint-Lukas.

Dankzij CLASS & JAZZ ziet hij de mogelijkheid zijn beide interesses - het onderwijs en het drummen - te bundelen.