No cookies! No trackers!

Balletschool Attitude

Class & Jazz loves people for real. We like to chat, smile and hug face to face. No virtual socializing for us.

Drums, Vibrafoon & Percussie

Een opleiding drums is mogelijk vanaf 7 jaar.

Voor info en tarieven: vraag een gratis proefles aan (via e-mail). Deze eerste kennismakingsles laat ons toe om samen met u te bekijken welk project het beste bij u past.

Leraar:
Sébastien Peeters - contact: 0477 45 69 82 – p.percussive@gmail.com
De lessen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels, Frans en Spaans.

Volgens Van Dale is een drummer “iemand die een drumstel bespeelt”. Daarbij wordt echter iets heel belangrijks over het hoofd gezien, nl. dat een drummer in de eerste plaats een muzikant is. Een correcte omschrijving van een drummer moet dus zijn: een muzikant die een drumstel bespeelt. Door de nadruk te verleggen van het instrument naar de persoon achter het instrument, wordt ook het instrument veel waardevoller.

Een drumstel is immers geen werktuig, dat na het doornemen van een ‘gebruiksaanwijzing’ de bespeler toelaat keer op keer ritme te produceren. In tegendeel, een drumstel is een communicatiemedium dat de drummer toelaat zijn ritmische, maar ook melodische en harmonische gevoelens te uiten.

Drummen is meer dan slaan met stokken op een drumstel. Drummen is al je zintuigen openen zodat je lichaam en geest als een geheel de oneindigheid aan klanken van een drumstel kunnen sturen. Drummen is je verhaal vertellen met een zeer veelzijdig instrument. Drummen is in interactie gaan met andere muzikanten, elkaar aanvoelend, aanvullend en ondersteunend. Goede techniek en beheersing van het instrument staan in functie van dit einddoel.

Een opleiding drums bij Class & Jazz leert je communiceren als “muzikant die een drumstel bespeelt”.