No cookies! No trackers!

Balletschool Attitude

Class & Jazz loves people for real. We like to chat, smile and hug face to face. No virtual socializing for us.

Andere cursussen en topics voor groepslessen

Bijkomende semi-professionele ensemble opleidingen

Onze gevorderde leerlingen kunnen, bijkomend op een individuele les instrument, inschrijven voor The CANDIDS, The ARTISTS en/of het JAZZ-FUSION Ensemble. Deze lessen combineren verschillende topics zoals het strak Samenspelen, Close Harmony, Muzikale Interactieve Leiding, Begeleidingspraktijk, Arrangement / Improvisatie / Compositie, Band Coaching, Band Management, … (zie ook verder hieronder)

Band-coaching

In deze les worden alle aspecten benaderd die nodig zijn voor de “professionele” aanpak van een collectief muzikaal project, gaande van het strak samenspelen, het componeren of arrangeren voor de band, de podiumtechnieken, de promotie van het project, het opstellen van contracten en technische fiches, het beheren van de menselijke aspecten, … tot en met het gebruik van informatica en het creëren van de eigen website (allesomvattende les).

Muziekinformatica

Dit domein kent tegenwoordig een snelle groei. De lijst van toepassingen die bij CLASS & JAZZ kunnen worden aangeleerd is omvangrijk: schriftuur, compositie, arrangement, muziekopname, opname mix, productie, … tot en met het opzetten van eigen websites ten behoeve van de promotie van de eigen muzikale projecten.

Klassiek samenspel

Het spelen van het klassieke repertoire, voor kleine tot grote ensembles (4-handig piano, trio gitaren, saxkwartet, …).

Jazz/Rock/Pop samenspel

Het spelen van Jazz/Rock/Pop standards, voor middelgrote groepen of “combo’s” (bvb: zang, piano, gitaar, bas en drums).

Improvisatie

Creatief en vrij omgaan met het instrument of de stem. Praktische toepassing van het gehoor en de theorie.

Compositie

Creatief leren schrijven van eigen muziekstukken en deze vastleggen op papier, op computer, op sequencer. Praktische toepassing van het gehoor en de theorie.

Arrangement

Bestaande muziekstukken leren omzetten naar specifieke ensembles (blazers, strijkers, combo, …). Praktische toepassing van het gehoor en de theorie.

Jazz-Harmonie (Grote Harmonieleer, vanuit de Jazz perspectief)

Analyse van de akkoorden en de toonladders (chord-scale theory) die in een muziekstuk worden gebruikt, ten behoeve van de improvisatie, de compositie, het arrangement, maar ook om het van buiten leren en de vertolking te vergemakkelijken dankzij een beter begrip van de composities.

Klassieke Harmonie (Kleine Harmonieleer)

Het leren verbinden van akkoorden in 4 stemmen volgens de regels van de klassieke stemvoering.

Gehoortraining

Training van het functionele (relatief) gehoor.

Klassieke muziekgeschiedenis

Het ontdekken van de verschillende klassieke muziekstijlen via de grote componisten tegen hun historische achtergrond.

Jazz/Rock/Pop muziekgeschiedenis

Het ontdekken van de verschillende Jazz, Rock en Pop muziekstijlen via de grote uitvoerders/bands/componisten tegen hun historische achtergrond.


Voor groepslessen is een minimum aantal leerlingen vereist.

Wenst u meer informatie over reeds bestaande cursussen? Wenst u op de hoogte gehouden te worden van nieuwe cursussen? Laat het ons weten.

Zie ook onze instrumentlessen.

Voor info en tarieven: vraag een gratis proefles aan (via e-mail). Deze eerste kennismakingsles laat ons toe om samen met u te bekijken welk project het beste bij u past.