No cookies! No trackers!

Balletschool Attitude

Class & Jazz loves people for real. We like to chat, smile and hug face to face. No virtual socializing for us.

Viool, Elektrische Viool & Folk Viool

Een opleiding viool is mogelijk vanaf 6 jaar.

Voor info en tarieven: vraag een gratis proefles aan (via e-mail). Deze eerste kennismakingsles laat ons toe om samen met u te bekijken welk project het beste bij u past.

Leraar: Hendrike Scharmann - contact: 0472 86 56 79 – hendrike.scharmann@gmail.com

De lessen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Duits, Engels of Frans.

De vioolcursus biedt een grote keuze qua stijlen. Men kan kiezen voor een mengeling van, of een verdieping in, Klassiek, Jazz, Pop, Gipsy, Irish, Bluegrass, … Als je wil, kan je ook kennismaken met de elektrische viool en/of het elektrisch versterken van je gewone viool. Partituurlezen, muziektheorie en gehoorvorming zijn in de lessen inbegrepen, en je kunt je ook uitgebreid verdiepen in improvisatie op de viool.

Onmiddellijk vanaf de eerste lessen viool, zal je worden uitgenodigd om mee te spelen in het kleine strijkerensemble van Class & Jazz. Als je de basis van het vioolspelen onder de knie hebt, geeft Class & Jazz jou de keuze om samen te spelen (bv. jazzcombo, popgroep, strijktrio, …) en zelfs een muzikaal totaalproject op te starten.

Voor de allerkleinsten is er een speelse kennismakingsmethode om voeling te krijgen met de viool. Vervolgens ontstaan de eerste liedjes, improvisaties en vaardigheden door middel van een speelse, gestructureerde aanpak.

Meer specifiek richt de vioolopleiding zich tot professionelen en gevorderde amateurs die zich willen verdiepen in jazzviool en improvisatie (bv. om zich beter voor te bereiden op een jazzopleiding aan een conversatorium).